Hjem » Tim Scott McConnell (2013)

Tim Scott McConnell (2013)

ledfoot_image_18

På starten av 90-tallet hadde jeg en bekjent med langt hår og gitar. Han introduserte meg for Havalinas, et fantastisk amerikansk band som hadde gitt ut sin eneste plate i 1990. Etter hvert fikk jeg tak i LP-en, og var hekta på denne gruppa. Bandet var allerede oppløst, men et par år seinere (1994) oppdaga jeg at vokalisten, Tim Scott McConnell, hadde flytta til Oslo – og gitt ut soloplata “Deceivers & Believers” på norsk selskap. Låta “Natural high” hadde en kort periode som radiohit i Norge. Året etter spilte Bruce Springsteen inn “High hopes”, som jeg første gang hadde hørt på Havalinas-plata. Mot slutten av 90-tallet en gang så jeg Havalinas spille gjenforeningskonsert på So what! i Oslo. En fantastisk opplevelse.
Nå er det igjen mulig å oppleve Tim Scott McConnell live. Han spiller nå hovedsakelig blues under artistnavnet Ledfoot, og spiller med jevne mellomrom på østlandet. Søndag 15. desember spiller han på Light of Day Oslo til inntekt for forskning på Parkinson’s.

Både før og etter Havalinas har Tim hatt en solokarriere. Han begynte i sin tid i bandet The Rockats, før han gikk solo som Tim Scott i 1983 med mini-LP-en “Swear”. I 1987 kom “The high lonesome sound”, der den første versjonen av “High hopes” var å finne i en ganske beskjeden utgave. Havalinas-albumet kom som sagt i 1990, og noen år seinere kom det også et live-album med Havalinas, innspilt i Bergen i 1991. Det videre sololivet ga oss som sagt “Deceivers & Believers” under fullt navn Tim Scott McConnell, siden har han gitt ut “Everywhere I’ve been” (1996), bandplata “The MoMac trio” (2002) og “13 songs” (2005). Etter dette gikk Tim mer over i bluesverdenen, og under artistnavnet Ledfoot har han nå gitt ut tre album: “The devils songbook”, “Damned (if I do/in I don’t)” og “Gothic blues volume one”.

På Light of Day, som foregår på Buckley’s i Oslo, vil Tim komme som en av artistene i låtskriversirkelen. Vi har ikke fått snakka noe med han ennå, men har et håp om at han vil spille ting fra forskjellige stadier i en over 30-årig karriere. Er vi heldige får vi også høre ny-aktuelle “High hopes” framført av mannen som skreiv låta så tidlig som på midten av 80-tallet.
Mer informasjon om Tim Scott McConnell / Ledfoot finnes på hjemmesida http://www.ledfoot-gothicblues.com/. Musikken er hørbar på Spotify, Youtube og andre steder.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: